Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

"PIJANA" ŚLIWKA

2018-09-21

Wykonanie:

 

1. BLAT CIEMNY (blaszka 40x60 cm)
Dark Choco JABEX 2 500 g
Jaja 870 g
Olej 1 125 g
Woda 250 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka liść) na średnich obrotach przez 3 min. Ciasto wykładamy na 3 blachy i wypiekamy w temp. 190oC przez 18 minut.


2. WARSTWA ŚMIETANKOWA
Nut Cream JABEX 600 g
Śmietanka 33% 1 000 g
Żelatyna 10 g
Woda 50 g
Poncz 400 g
Śmietankę ubijamy, następnie dodajemy Nut Cream i rozpuszczoną w wodzie żelatynę. Krem wykładamy na pierwszy spód i przykrywamy drugim, nasączamy ponczem.


3. WARSTWA OWOCOWA
Powidło śliwkowe 392 JABEX 1 500 g
Poncz 400 g
Połowę powidła wykładamy na drugi blat i przykrywamy trzecim spodem nasączamy ponczem. Pozostałą część powidła wykładamy na wierzchnią część ciasta.


4. WYKOŃCZENIE
Sonrisa ciemna JABEX 500 g
Śmietanka 33% 250 g
Żelatyna 10 g
Woda 50 g
Śliwka kandyzowana 200 g
Sonrisę rozpuszczamy ze śmietaną w kąpieli wodnej i łączymy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną. Gotową polewą oblewamy ciasto i dekorujemy kawałkami śliwki kandyzowanej.

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202