Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

MARCEPANOWE FALE

2018-09-24

Wykonanie:

 

1. BLAT PIERNIKOWY (blaszka 40x60 cm)

Piernik Staropolski JABEX 1 500 g
Jaja 680 g
Olej 600 g
Woda 300 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka liść) na średnich obrotach przez 3 min. Ciasto wykładamy na 2 blachy i wypiekamy w temp. 180oC przez 15 minut.


2. MASA MARCEPANOWA
Nadzienie marcepanowe JABEX 2 000 g
Żelatyna 20 g
Woda 100 g
Nadzienie łączymy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wykładamy na pierwszy blat, a następnie przykrywamy drugim blatem.


3. WARSTWA OWOCOWA
Wiśnia 60% termost. JABEX 2 000 g
Żelatyna 40 g
Woda 200 g
Wiśnię łączymy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wykładamy na wierzchni blat.


4. KREM I WYKOŃCZENIE
Krem Karpatka JABEX 700 g
Mleko 700 g
Woda 700 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka rózga) na wysokich obrotach przez 4 min. Gotowy krem dzielimy na dwie części, z czego pierwszą wygładzamy na warstwie wiśni, a drugą przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy w dowolny sposób.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202