Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

Piernik z kremem orzechowym

2021-10-25

Piernik z kremem orzechowym (60x40)

 

 

I)              2250g Piernik
                 1000g Jaja
                 900g  Olej
                 400g  Woda

 

Wszystkie składniki mieszać na średnim biegu przez 4 min. Ciasto wylać na 3 blachy 60x40. 

Piec w temp.  185 stC. Czas pieczenia ok 18 min.

 

II)           1000g Powidło

 

Powidłem przesmarować blat piernikowy i przykryć drugim

 

III)          1000g  Krem Orzech Laskowy Bellaria 13%
                500g  Tłuszcz (masło + margaryna)

 

Tłuszcz napowietrzyć i połączyć z kremem. Następnie rozprowadzić na blat i przykryć kolejnym.

 

IV) 400g Polwa Bambo Prima

 

Rozpuścić polewę i udekorować wierzch ciasta

 

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202