Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

YUZU Z PISTACJĄ

2021-05-27

YUZU  Z  PISTACJĄ  /BLACHA 60X40/

 

500 g  Babka Piaskowa SELTRE

1 050  g  Jaja

368  g  Olej

38  g  Woda

Składniki zamieszać na średnich obrotach przez 5 min. Ciasto rozprowadzić na 2 blachy 60x40 . Wypiekać  w temp. 180 0C.     Czas pieczenia ok. 20 min.

 

350 g  Krem Patissiere Full

850  g  Woda

400  g  Croquant Pistacja

Krem Patissiere Full połączyć z wodą na średnich obrotach przez 4 min. Wymieszać z Croquantem i rozprowadzić na blat. Przykryć drugim blatem.

 

400 g  Krem Patissiere Full

1 000  g  Woda

Krem połączyć z wodą na średnich obrotach przez 4 min. Gotowy krem rozprowadzić na blat. Cienko przesmarować wierzch ciasta.

 

200 g  Biała czekolada

600  g  Śmietanka

150  g  Pasta Yuzu

15  g  Żelatyna

60  g  Woda

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Śmietankę wraz z pastą zagotować. Dodać czekoladę i rozpuścić. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Przestudzić i udekorować wierzch ciasta.

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202