Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

CIASTO SZPINAKOWE

2020-03-24

CIASTO  SZPINAKOWE  60X20

 

750g Soft Sand

338g Jaja

300g Olej

75g Woda

250g Szpinak

 

Szpinak zmiksować z odrobiną oleju z receptury. Resztę składników wymieszać na szybkim biegu przez 3 min. Ciasto wylać na blachę 60x40. Piec w temp. 180 0C. Czas pieczenia ok. 20 min. Po wystudzeniu podzielić na ½.


 

800g Śmietanka ubita

600g Mascarpone

80g Puder

20g Żelatyna

100g Woda

 

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Mascarpone wymieszać z pudrem i połączyć ze śmietanką. Dodać żelatynę i delikatnie wymieszać. Masę podzielić na ½. Pierwszą część rozprowadzić na wystudzony blat.


 

1000 Nadzienie czerwona porzeczka

20g Żelatyna

100g Woda

 

Żelatynę namoczyć w wodzie i rozpuścić. Połączyć z nadzieniem i rozprowadzić na warstwę mascarpone. Schłodzić. Rozprowadzić drugą część mascarpone pozostawiając na przesmarowanie wierzchu. Przykryć drugim blatem i przesmarować wierzch.


 

600g Nadzienie czerwona porzeczka

75g Galaretka

75g Woda (100 0C)

 

Galaretkę zalać wodą, zamieszać i połączyć z nadzieniem. Rozprowadzić na wierzch ciasta. Posypać okruchami z blatów.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202