Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

MIODOWNIK

2018-09-25

Wykonanie:

 

1. BLAT MIODOWY (blaszka 40x60 cm)

Honey Cake Mix JABEX 3 000 g
Jaja 540 g
Olej 900 g
Woda 375 g
Miód 300 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka liść) na średnich obrotach przez 3 min. Ciasto wykładamy na 3 blachy i wypiekamy w temp. 200oC przez 8-10 minut.

 

2. KREM
Krem Karpatka JABEX 800 g
Mleko 700 g
Woda 700 g
Delicioso Coffee JABEX 1 000 g
Krem Karpatka, mleko i wodę ubijamy na średnich obrotach (końcówka rózga) przez 3 min. Do gotowego kremu dodajemy Delicioso Coffee delikatnie mieszając. Gotowy krem przekładamy przez wszystkie wypieczone blaty, łącznie z wierzchnią warstwą.

 

3. WYKOŃCZENIE
Toffi na zimno JABEX 400 g
Wiórki kokosowe wg uznania
Przy użyciu rękawa cukierniczego dekorujemy ciasto Toffi na zimno. Całość posypujemy wiórkami kokosowymi.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202