Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

ŚLIWA Z MAKIEM

2018-09-20

Wykonanie:

 

1. BLAT JASNY (blaszka 40x60 cm)
Golden Sand JABEX 750 g
Jaja 300 g
Olej 300 g
Woda 75 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka liść) na średnich obrotach przez 3 min. Ciasto wykładamy na blachę i wypiekamy w temp. 190oC przez 15 minut.


2. WARSTWA OWOCOWA
Powidło 392 JABEX 1 000 g
Powidło wykładamy na wypieczony spód ciasta.


3. SPÓD MAKOWY
Masa makowa JABEX 2 000 g
Jaja 400 g
Margaryna 200 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka liść) na średnich obrotach przez 2 min. Ciasto dozujemy na blachę i wypiekamy w temp. 190oC przez 25 minut. Po wystudzeniu wykładamy na powidło śliwkowe.


4. KREM
Krem Karpatka JABEX 700 g
Mleko 700 g
Woda 700 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka rózga) na wysokich obrotach przez 4 min. Gotowy krem wykładamy na spód makowy.


5. WYKOŃCZENIE
Sonrisa Ciemna JABEX 500 g
Śmietanka 33% 250 g
Żelatyna 10 g
Woda 50 g
Sonrisę rozpuszczamy ze śmietaną w kąpieli wodnej i łączymy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną, całość wykładamy na wierzch ciasta. Schładzamy 2 h.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202