Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

PISTACJOWY ROMANS

2018-09-21

Wykonanie:

 

1. BLAT JASNY (średnica 24 cm)
Golden Sand JABEX 750 g
Jaja 300 g
Olej 300 g
Woda 75 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka liść) na średnich obrotach przez 3 min. Ciasto wykładamy na 2 okrągłe ranty o średnicy 24 cm i wypiekamy w temp. 180oC przez 15 minut i pozostawiamy w rantach.


2. KREM PISTACJOWY
Pistacio Cream JABEX 300 g
Śmietanka 33% 700 g
Żelatyna 10 g
Woda 100 g
Śmietankę ubijamy i łączymy z Pistacio Cream i rozpuszczoną w wodzie żelatyną. 1/3 kremu wykładamy na pierwszy blat, przykrywając drugim. Pozostałą część kremu pozostawiamy na późniejszą warstwę.


3. WARSTWA OWOCOWA
Malina 70% term. JABEX 250 g
Żelatyna 5 g
Woda 50 g
Malinę łączymy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wykładamy na warstwę kremu. Pozostały krem pistacjowy dozujemy na wierzchnią część.


4. WYKOŃCZENIE
Pistacio Cream JABEX 250 g. Krem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i oblewamy cały tort.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202