Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

HISZPAŃSKI MACZEK

2018-09-24

Wykonanie:

 

1. BLAT JASNY (blaszka 40x60 cm)
Golden Sand JABEX 750 g
Jaja 300 g
Olej 300 g
Woda 75 g
Składniki łączymy ze sobą mikserem (końcówka liść) na średnich obrotach przez 3 min. Ciasto wykładamy na blachę i wypiekamy w temp. 190oC przez 15 minut.


2. WARSTWA OWOCOWA
Nadz. pomarańczowe 50% JABEX 2 000 g
Żelatyna 40 g
Woda 200 g
Nadzienie łączymy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wykładamy na wypieczony blat ciasta.


3. WARSTWA MAKOWA
Masa makowa JABEX 2 000 g
Żelatyna 30 g
Woda 150 g
Masę makową łączymy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wykładamy na nadzienie pomarańczowe.


4. WYKOŃCZENIE
Nut Cream JABEX 600 g
Śmietanka 33% 1 000 g
Żelatyna 10 g
Woda 100 g
Śmietankę ubijamy do uzyskania puszystej masy, łączymy z Nut Cream i rozpuszczoną żelatyną. Masę wykładamy na ciasto i dekorujemy wiórkami czekolady deserowej. Schładzamy 2 h.

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202