Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

KAWOWE OPIUM

2018-09-25

Wykonanie:

 

1. BLAT MAKOWY (średnica 24 cm)

Masa makowa 25% JABEX 1 000 g
Margaryna 80% 100 g
Jaja 200 g
Masę makową łączymy z rozpuszczoną margaryną i jajami. Masę wykładamy na 2 okrągłe ranty o średnicy 24 cm i wypiekamy w temp. 180oC przez 18 minut i pozostawiamy w rantach.


2. OWOCE
Malina 70% term. JABEX 250 g
Żelatyna 5 g
Woda 50 g
Malinę łączymy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną i wykładamy na pierwszy blat makowy w rancie.


3. KREM KAWOWY
Delicioso Coffee JABEX 300 g
Śmietanka 33% 700 g
Żelatyna 10 g
Woda 150 g
Śmietankę ubijamy i łączymy z Delicioso Coffee i rozpuszczoną w wodzie żelatyną. Krem dzielimy na dwie części, z czego pierwszą wykładamy na warstwę owocową, przykrywamy drugim blatem makowym. Pozostałą część dozujemy na wierzchnią część.


4. WYKOŃCZENIE
Kawa mielona wg uznania. Wystudzony tort posypujemy zmieloną kawą.

 

 

 

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202