Pawlikowice: +48 12 288 16 60

Tarnów: +48 14 620 16 50

Śląsk: +48 505 277 202

Tłuszcz cukierniczy o smaku masła ŚWIEŻYNEK

2018-01-31

Tłuszcz świeżynek, to tłuszcz cukierniczy o smaku maślanym. Półprodukt o bardzo szerokim zastosowaniu w branży cukierniczej, piekarniczej, gastronomicznej oraz przemyśle spożywczym.

Służy jako dodatek oraz zamiennik olejów i margaryn do wyrobów spożywczych.

 

Przykład zastosowania:

- ciasta drożdżowe cukiernicze i piekarnicze
- ciasta półkruche, kruszonki
- masy i kremy cukiernicze (np. termostabilne)
- nadzienia cukiernicze i piekarnicze (np. makowe, serowe)
- ciasta biszkoptowo-tłuszczowe (np. babki piaskowe)
- ciasta ucierane
- ciasta parzone
- ciasta zbijane
- ciasta piernikowe
- polewy i ganasze cukiernicze
- smarowanie form do wypieku
- smarowanie wyrobów na gorąco po wypieku
- produkty garmażeryjne i gastronomiczne

 

Zalety i korzyści produktu:

1.       Eliminuje konieczność dodawania niekorzystnych dla zdrowia utwardzonych tłuszczy trans do produktów spożywczych (tłuszcz cukierniczy o smaku masła jest pozbawiony izomerów trans)

2.       Eliminuje konieczność dodawania konserwantów lub tłuszczów z konserwantami do wyrobów spożywczych

3.       Eliminuje konieczność dodawania polepszaczy enzymatycznych i chemicznych do produktów spożywczych

4.       Zmniejsza wagowe dozowanie tłuszczów (margaryn) w wyrobach spożywczych (w niektórych przypadkach nawet o 65%)

5.       Poprzez zawartość odwodnionego masła i kompozycji olejków smakowo-zapachowych uwydatnia smak wyrobów

6.       Poprzez zawartość naturalnego, roślinnego, korzystnie wpływającego na zdrowie b-karotenu (prowitamina A) – poprawia barwę wyrobów

7.       Poprzez zastosowanie wyselekcjonowanych mieszanek naturalnych korzystnych dla zdrowia lecytyn rzepakowych i słonecznikowych powoduje  wydłużenie świeżości wyrobów

8.       Poprzez unikalną technologię produkcji powoduje większą pulchność, delikatniejszy miękisz oraz większy rozrost wyrobów spożywczych

9.       Mniejsze dozowanie w stosunku do margaryn korzystnie wpływa na kalkulacje gotowego produktu spożywczego

10.   Użycie tylko naturalnych, wyselekcjonowanych składników  powoduje możliwość  stosowania przez  producentów w swoich wyrobach spożywczych  tzw. „czystą etykietę ”

Oddziały i lokalizacja

BMS-G Pawlikowice
Pawlikowice 78
32-020 Wieliczka
tel: +48 12 288 16 60
fax: +48 12 278 66 16

BMS-G Oddział Tarnów
ul. Skrzyszowska 7
33-100 Tarnów
tel. +48 14 620 16 50
tel. +48 14 620 16 01

BMS-G Oddział Śląsk
ul. Dąbrowska 207
42–504 Będzin
tel: +48 505 277 202